Recept

Kachní prsa s brusinkovým bešamelem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36829
Kategorie: Maso

Ingredience

1 hrst Brusinky
400 g Kachní prsa
3 polévková lžíce Koňak Armaňak
1 kávová lžička Koření mexické
50 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
4 g Sůl
2 dl Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 996 kcal
Kilojoule 4 169kJ
6% Sacharidy 23 g
106% Tuky 79 g
49% Sodík 985 mg
78% Bílkoviny 44 g

Kachní prsa s brusinkovým bešamelem postup přípravy receptu:

1

Z rostlinného oleje, mexického koření, Solamylu, sójové omáčky, worcesteru, soli, poloviny dávky koňaku a rozmarýnu si připravíme marinádu, ve které necháme alespoň dvě hoidny uležet kousky omytých, osušených a nakrájených kachních prsou.

2

Uležené maso zprudka osmažíme, aby si ponechalo uvnitř šťávu. Potom maso přendáme do pekáčku, který jsme vymazali troškou oleje. Maso podlijeme vodou a dáme péct. Při pečení průběžně podléváme vodou. Pečeme přibližně 2 hodiny, dokud není maso měkké.

3

V pánvi nebo kastrůlku rozehřejeme máslo, do másla vlijeme hladkou mouku rozšlehanou ve studené vodě a vytvoříme bešamel, bílou omáčku. Bešamel jen krátce prohřejeme, aby se nepřipálil a vmícháme do něj brusinky, smetanu a koňak dle chuti a přelijeme jím upečené maso.

Poznámka

Maso může být naložené v marinádě i několik dní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept