Maková roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maková roláda
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 36830 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
5 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
maková náplň | |
---|---|
100 g | Cukr moučkový |
150 g | Mák mletý |
100 g | Marmeláda rybízová |
300 ml | Mléko plnotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 213,5mg |
Draslík | 248,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 317,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Mák mletý, Marmeláda rybízová, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maková roláda postup přípravy receptu:
1 | Příprava náplně: V mléce rozmícháme cukr, marmeládu a vše povaříme. Do vroucí směsi přidáme mletý mák, znovu chvíli povaříme a odstavíme z plotny. |
2 | Žloutky s cukrem a horkou vodou mícháme do zhoustnutí. Přisypeme hladkou a hrubou mouku, zamícháme a nakonec k těstu přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše zlehka promícháme. |
3 | Plech vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a rozetřeme na něj těsto. Vložíme do středně vyhřáté trouby a rychle upečeme. |
4 | Upečený korpus ještě na plechu potřeme připravenou nádivkou a ihned srolujeme do rolády. |