Pečený králík s kachnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený králík s kachnou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36839 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Drůbeží maso |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kg | Králík |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 387,1mg |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 15,7mg |
Vláknina | 183,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Králík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený králík s kachnou postup přípravy receptu:
1 | Maso z králíka a kachny omyjeme, osušíme na naporcujeme. Rozkrájené maso osolíme a okmínujeme. |
2 | Do pekáče maso naskládáme tím způsobem, že vždy částečně leží maso z králíka na masu z kachny. Jde o to, že maso z králíka je suché a maso z kachny mastnější, proto je nejlepší tato kombinace. Maso naskládáme do pekáče, podlijeme horkou vodou a necháme péct přikryté nejméně hodinu. |
3 | Když se maso podusí, odkryjeme pekáč a pokračujeme v pečení. Pečeme tak dlouho, dokud maso není měkké a dozlatova zbarvené. Část vypečeného sádla sbíráme do nádobky a tímto sádlem průběžně poléváme pečící se maso. |
Poznámka
Jako přílohu doporučujeme zelí a houskový knedlík.