Recept

Telecí kousky s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36842

Ingredience

400 g Chřest zelený
1 ks Citrony
1 kostka Cukr kostkový
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
4 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
700 g Telecí maso přední
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
1 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 151kJ
3% Sacharidy 12 g
30% Tuky 23 g
15% Sodík 290 mg
109% Bílkoviny 61 g

Telecí kousky s chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest očistíme a uvaříme ve slané vodě s kostkou cukru a necháme okapat. Vývar uchováme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na polovině rozpuštěného másla osmahneme plátky česneku, potom přidáme kousky masa, zalijeme vínem a dusíme, dokud se víno nevypaří, potom přidáme trošku vody a dusíme ještě 5 minut.

2

Maso odložíme na talíř a do pánve vložíme chřest, který podlijeme 1 dl vývaru z chřestu a 5 minut vaříme. Maso vrátíme zpět a dusíme 20 minut.

3

Dušené maso a chřest vyndáme a zabalíme do alobalu, aby nevychladlo. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, do které vmícháme lžičku citrónové šťávy. Směs odstavíme z ohně, vmícháme do ní žloutek, ještě jednu lžičku citrónové šťávy a lžičku sekané petrželky.

4

Maso a chřest z alobalu vrátíme zpět do pánve, s připravenou žloutkovou směsí dobře promícháme a ještě trochu přihřejeme, aby byl pokrm horký. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept