Telecí kousky s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kousky s chřestem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36842 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
400 g | Chřest zelený |
1 ks | Citrony |
1 kostka | Cukr kostkový |
4 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
700 g | Telecí maso přední |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 382,3mg |
Draslík | 614,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr kostkový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kousky s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme a uvaříme ve slané vodě s kostkou cukru a necháme okapat. Vývar uchováme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na polovině rozpuštěného másla osmahneme plátky česneku, potom přidáme kousky masa, zalijeme vínem a dusíme, dokud se víno nevypaří, potom přidáme trošku vody a dusíme ještě 5 minut. |
2 | Maso odložíme na talíř a do pánve vložíme chřest, který podlijeme 1 dl vývaru z chřestu a 5 minut vaříme. Maso vrátíme zpět a dusíme 20 minut. |
3 | Dušené maso a chřest vyndáme a zabalíme do alobalu, aby nevychladlo. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, do které vmícháme lžičku citrónové šťávy. Směs odstavíme z ohně, vmícháme do ní žloutek, ještě jednu lžičku citrónové šťávy a lžičku sekané petrželky. |
4 | Maso a chřest z alobalu vrátíme zpět do pánve, s připravenou žloutkovou směsí dobře promícháme a ještě trochu přihřejeme, aby byl pokrm horký. Podáváme teplé. |