Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36844
Kategorie: Cukroví

Ingredience

350 g Cukr moučkový
50 g Mouka pšeničná hrubá
210 g Ořechy vlašské
5 ks Vaječný bílek slepičí
1 špetka Vanilkový lusk
Krém
100 g Cukr krupice
120 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Rum
0,1 l Smetana čerstvá ke šlehání
1 špetka Vanilka mletá
1 polévková lžíce Voda pitná
Na ozdobu
30 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 397kJ
19% Sacharidy 67 g
43% Tuky 32 g
2% Sodík 43 mg
18% Bílkoviny 10 g

Ořechy plněné krémem postup přípravy receptu:

1

Nastrouhané ořechy smícháme s 2 bílky a v hmoždíři utlučeme. Přemístíme do mísy, přidáme cukr, vanilku, zbylé bílky a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme mouku.

2

Hmotu dáme do kornoutu s trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme malé hromádky. Každou ozdobíme jádrem ořechu a v mírně vyhřáté troubě upečeme do světle růžova.

3

Hotové cukroví necháme vychladnout, vždy po dvou spojíme krémem a vložíme do papírových košíčků.

4

Na krém svaříme cukr se lžící vody, přidáme strouhané ořechy, vanilku a necháme vychladnout. Vmícháme smetanu a rum.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept