Jednoduchý recept

Vepřové na smetaně s hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36847
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Hříbky čerstvé
1,5 kávová lžička Kmín celý
3,5 dl Masový vývar
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
3 dl Smetana zakysaná 15%
1 polévková lžíce Sůl
1 kg Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 928kJ
4% Sacharidy 14 g
73% Tuky 55 g
38% Sodík 758 mg
69% Bílkoviny 39 g

Vepřové na smetaně s hříbky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky.

2

Vepřové omyté maso z plecka pokrájíme na kousky (větší jak sousto).

3

V pekáčku rozpálíme 2 lžíce sádla, vložíme maso, posypeme solí, kmínem, pepřem a zprudka osmažíme dozlatova. Poprášíme hladkou moukou, pálivou červenou paprikou, promícháme a zalijeme masovým vývarem. Přidáme čerstvé hříbky, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka přibližně 20-25 minut.

4

Když je maso měkké, přimícháme rozšlehanou zakysanou smetanu. Dobře promícháme, podle chuti dosolíme, můžeme dochutit lžičkou octa.

5

Krátce, přibližně 2 minuty, za stálého míchání povaříme a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept