Vepřové na smetaně s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na smetaně s hříbky
Vepřové na smetaně s hříbky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36847 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Hříbky čerstvé |
1,5 kávová lžička | Kmín celý |
3,5 dl | Masový vývar |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
3 dl | Smetana zakysaná 15% |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 142,0mg |
Draslík | 886,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 38,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Kmín celý, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masový vývar, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na smetaně s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky. |
2 | Vepřové omyté maso z plecka pokrájíme na kousky (větší jak sousto). |
3 | V pekáčku rozpálíme 2 lžíce sádla, vložíme maso, posypeme solí, kmínem, pepřem a zprudka osmažíme dozlatova. Poprášíme hladkou moukou, pálivou červenou paprikou, promícháme a zalijeme masovým vývarem. Přidáme čerstvé hříbky, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka přibližně 20-25 minut. |
4 | Když je maso měkké, přimícháme rozšlehanou zakysanou smetanu. Dobře promícháme, podle chuti dosolíme, můžeme dochutit lžičkou octa. |
5 | Krátce, přibližně 2 minuty, za stálého míchání povaříme a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo těstoviny.