Labužnický králík na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Labužnický králík na smetaně
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3685 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 polévková lžíce | Hořčice |
2 kávová lžička | Koření grilovací |
1 kg | Králičí maso |
125 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 199,7mg |
---|---|
Cholesterol | 164,0mg |
Draslík | 665,4mg |
Vláknina | 836,3mg |
Vitamín A | 105,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 80,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Králičí maso, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Koření grilovací, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Labužnický králík na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme koření a papriku. Necháme provonět a přidáme hořčici. |
2 | Naporcovaného králíka dáme do pekáče a potřeme teplou marinádou. Zakryjeme fólií a necháme den v lednici rozležet. |
3 | Poté dáme péct do trouby na 200 stupňů. Přikryjeme alobalem a během pečení potíráme výpekem. |
4 | Po 45 min. sundáme alobal a zalijeme osolenou smetanou. |
5 | Dalších 45 minut pečeme a občas maso potíráme. |