Recept

Nadívaná krůta s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36850
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
3 kg Krůta
20 g Mandle plátky
3 špetka Muškátový oříšek
100 g Paštika játrová
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
1 kávová lžička Vegeta
4 ks Vejce slepičí
4 ks Žemle tuková
1 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 889kJ
5% Sacharidy 18 g
30% Tuky 23 g
30% Sodík 607 mg
173% Bílkoviny 97 g

Nadívaná krůta s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Krůtu omyjeme, očistíme a nasolíme. Nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova osmažíme.

2

Připravíme nádivku. Nalámeme rohlíky nebo žemle na kousky, zalijeme smetanou nebo mlékem. (Jestliže nahradíme smetanu mlékem, musíme mléko vylepšit rozpuštěným máslem). Přidáme osmaženou cibulku, okořeníme vegetou a pepřem. Jako další přisypeme do nádivky mandlové lupínky, dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek a nakonec vmícháme játrovou paštiku. Vše promícháme.

3

Připravenou krůtu naplníme nádivkou a zašijeme. V rozehřáté troubě pečeme krůtu asi 2 hodiny. Při pečení krůtu postupně podléváme vodou a vzniklou vlastní šťávou. Maso je dobře upečené, když se odděluje od kostí.

4

Když je maso měkké, pekáč odkryjeme a dopékáme kvůli pěkné barvě a křupavé kůrčičce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept