Jehněčí plátky se šalvějí a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí plátky se šalvějí a chřestem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36854 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Chřest bílý |
1 kostka | Cukr kostkový |
8 plátek | Jehněčí maso |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 19,6mg |
Draslík | 332,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Pepř bílý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí plátky se šalvějí a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme a uvaříme ho v osolené vodě s kostkou cukru a lžičkou citrónové šťávy, po uvaření chřest vybereme děrovanou naběračkou a prudce zchladíme. |
2 | Troubu předehřejeme na 150 °C. Jehněčí maso opláchneme pod studenou vodou, opepříme, osolíme a na oleji opečeme (2 minuty po každé straně). Opečené maso přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut. |
3 | Než se maso propeče, rozpustíme na pánvi máslo a na něm podusíme šalvěj. Podáváme tak, že na předehřáté talíře na plátky pečeného masa rozdělíme šalvěj, podušenou na másle, na maso rozdělíme vařený chřest, ozdobíme posekanou petrželkou a celý pokrm pokapeme rozpuštěným máslem. Podáváme horké. |
Poznámka
K takto upravenému masu podáváme různě připravenou rýži, brambory, nebo pečivo.