Recept

Jehněčí plátky se šalvějí a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36854
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Chřest bílý
1 kostka Cukr kostkový
8 plátek Jehněčí maso
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 hrst Šalvěj čerstvá
1 polévková lžíce Šťáva citrónová
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 703kJ
3% Sacharidy 10 g
18% Tuky 14 g
6% Sodík 110 mg
7% Bílkoviny 4 g

Jehněčí plátky se šalvějí a chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest očistíme a uvaříme ho v osolené vodě s kostkou cukru a lžičkou citrónové šťávy, po uvaření chřest vybereme děrovanou naběračkou a prudce zchladíme.

2

Troubu předehřejeme na 150 °C. Jehněčí maso opláchneme pod studenou vodou, opepříme, osolíme a na oleji opečeme (2 minuty po každé straně). Opečené maso přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut.

3

Než se maso propeče, rozpustíme na pánvi máslo a na něm podusíme šalvěj. Podáváme tak, že na předehřáté talíře na plátky pečeného masa rozdělíme šalvěj, podušenou na másle, na maso rozdělíme vařený chřest, ozdobíme posekanou petrželkou a celý pokrm pokapeme rozpuštěným máslem. Podáváme horké.

Poznámka

K takto upravenému masu podáváme různě připravenou rýži, brambory, nebo pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept