Citronovo-makový koláč s ovocnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronovo-makový koláč s ovocnou omáčkou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36855 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 ks | Citrony |
200 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1,5 polévková lžíce | Mák mletý |
300 g | Sýr Cottage |
300 g | Tvaroh tučný |
4 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zakysaná smetana |
ovocná omáčka | |
---|---|
85 g | Cukr krupice |
250 g | Jahody zahradní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 216,0mg |
Draslík | 294,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 151,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Cukr krupice, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mák mletý, Sýr Cottage, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronovo-makový koláč s ovocnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Cottage, tvaroh, smetanu, cukr, maizenu, citronovou kůru a 2/3 citronové šťávy rozmixujeme dohladka. Přidáme vejce a znovu prošleháme. Nakonec vmícháme mletý mák. |
2 | Těsto vlijeme do kulaté formy o průměru 23cm vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia asi 90 minut. |
3 | Omyté jahody spolu s cukrem rozmixujeme na hladkou omáčku. Až do podávání necháme v chladničce pod fólií. |
4 | Upečený koláč vyjmeme z trouby a okraje formy objedeme nožem, aby koláč nepopraskal při chladnutí na mřížce. Po vychladnutí koláč uložíme do chladničky nejméně na 5 hodin. |
5 | Podáváme s připravenou ovocnou omáčkou. |
Poznámka
Čerstvé jahody můžeme nahradit jiným čerstvým nebo mraženým bobulovým ovocem.