Jednoduchý recept

Krůtí rolky s pršutem a cibulkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36859
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
150 ml Džus pomerančový
400 g Krůtí stehna
4 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
4 špetka Pepř černý mletý
100 g Prosciutto sušené
2 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 220kJ
3% Sacharidy 10 g
25% Tuky 19 g
14% Sodík 275 mg
38% Bílkoviny 21 g

Krůtí rolky s pršutem a cibulkou postup přípravy receptu:

1

Krůtí stehna vykostíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, přidáme sůl a pepř. Rozložíme si plátky masa, na každý z nich položíme bobkový list, plátek pršutu a zelenou cibulku. Stočíme do roládky a spojíme buď párátkem nebo menší jehlou na špízy.

2

Potom si připravíme marinádu, která se skládá ze sójové omáčky, rozmačkaného česneku, sladké papriky a džusu. Rolky v této marinádě necháme uležet.

3

Na rozpáleném oleji v pánvi osmahneme rolky masa. Rolky otáčíme, aby se upekly stejně ze všech stran.

4

Takto opečené rolky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky a polijeme zbytkem marinády a výpekem z masa. Pekáček přikryjeme alobalem a ve středně vyhřáté troubě pečeme, dokud maso není měkké. Ke konci pečení alobal odstraníme, aby maso dostalo zlatavou barvu.

Poznámka

Doporučujeme marinovat maso po dobu 24 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept