Krůtí rolky s pršutem a cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí rolky s pršutem a cibulkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36859 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
150 ml | Džus pomerančový |
400 g | Krůtí stehna |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
4 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Prosciutto sušené |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 414,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibulka jarní, Džus pomerančový, Krůtí stehna, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí rolky s pršutem a cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Krůtí stehna vykostíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, přidáme sůl a pepř. Rozložíme si plátky masa, na každý z nich položíme bobkový list, plátek pršutu a zelenou cibulku. Stočíme do roládky a spojíme buď párátkem nebo menší jehlou na špízy. |
2 | Potom si připravíme marinádu, která se skládá ze sójové omáčky, rozmačkaného česneku, sladké papriky a džusu. Rolky v této marinádě necháme uležet. |
3 | Na rozpáleném oleji v pánvi osmahneme rolky masa. Rolky otáčíme, aby se upekly stejně ze všech stran. |
4 | Takto opečené rolky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky a polijeme zbytkem marinády a výpekem z masa. Pekáček přikryjeme alobalem a ve středně vyhřáté troubě pečeme, dokud maso není měkké. Ke konci pečení alobal odstraníme, aby maso dostalo zlatavou barvu. |
Poznámka
Doporučujeme marinovat maso po dobu 24 hodin.