Krůtí závitky s hlívou na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí závitky s hlívou na červeném víně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36862 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Hlíva ústřičná |
400 g | Krůtí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
3 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 101,0mg |
Draslík | 371,6mg |
Vláknina | 119,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí závitky s hlívou na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky, aby byly vhodné k zavinutí. |
2 | Plátky masa osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme šunku, oregano a vytvoříme závitky (malé roládky), které zpevníme buď párátkem, špejlí nebo malou špízovou jehlou. |
3 | Potom tyto roládky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky, posypeme slaninou nakrájenou na kostičky a dáme péct do středně vyhřáté trouby. |
4 | Asi po 20 minutách polijeme maso vínem a přidáme snítky oregana a hlívu. |
5 | Závitky podléváme šťávou, která se vypeče. Podle potřeby můžeme použít i trošku vody nebo vína. |
6 | Jako poslední přidáme pro zjemnění do šťávy kousek másla. |