Recept

Valašské plněné vepřové kotlety

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Valašské plněné vepřové kotlety 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36863
Kategorie: Maso

Ingredience

3 dl Bujón zlatý houbový
2 ks Cibule
30 g Harissa pasta
200 g Klobása vepřová
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
900 g Vepřové kotlety
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 892 kcal
Kilojoule 3 730kJ
5% Sacharidy 20 g
83% Tuky 62 g
49% Sodík 988 mg
102% Bílkoviny 57 g
Valašské plněné vepřové kotlety
  • Valašské plněné vepřové kotlety
  • 1
  • Valašské plněné vepřové kotlety
  • 2
  • Vložit obrázek

Valašské plněné vepřové kotlety postup přípravy receptu:

1

Vepřové kotlety s kostí, silné přibližně 2 cm, omyjeme a osušíme. Ostrým nožem je rozřízneme po obvodu, až ke kosti. Pak kotlety osolíme a opepříme.

2

Klobásy rozřízneme podélně na poloviny. Cibule očistíme a pokrájíme nadrobno.

3

Vnitřek kotlety potřeme pikantní paprikovou pastou a vložíme do ní polovinu klobásy. Okraje sklepneme a kotlety obalíme v hladké mouce.

4

V hlubší pánvi si rozpálíme olej a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Odložíme je a na omastek dáme zpěnit cibuli. Když se začne smažit, kotlety položíme na cibuli, zalijeme 1,5 dl houbového bujonu, bílým vínem a pod pokličkou dusíme přibližně 25–30 minut.

5

V 1,5 dl houbového bujonu si rozmícháme (nebo rozmixujeme) 1 lžíci hladké mouky, kotlety vyjmeme, přimícháme do šťávy rozmíchanou mouku a krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem, kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Uživatel uvařil tento recept
Musela jsem udělat několik drobných změn. Klobása byla dostatečně ostrá, takže harissu jsem nedávala. Houbový bujón nepoužívám, dala jsem pod maso hrst sušených hub, mňam. Maso, které opékám a pak dusím, popráším před opékáním moukou, která opečením získá mnohem lepší chuť a navíc krásně během dušení zahustí omáčku. Maso jsem opékala na sádle, které se k vepřovému masu chuťově lépe hodí. Díky těmto vylepšením byl náš oběd moc dobrý :D Doporučuju ;-)
 
bruschetta
Valašské plněné vepřové kotlety
Zapomněla jsem dodat, že další zahušťování moukou v závěru je zbytečné blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept