Valašské plněné vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašské plněné vepřové kotlety
Valašské plněné vepřové kotlety
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36863 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 dl | Bujón zlatý houbový |
2 ks | Cibule |
30 g | Harissa pasta |
200 g | Klobása vepřová |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
900 g | Vepřové kotlety |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 192,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Klobása vepřová, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zlatý houbový, Harissa pasta, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašské plněné vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety s kostí, silné přibližně 2 cm, omyjeme a osušíme. Ostrým nožem je rozřízneme po obvodu, až ke kosti. Pak kotlety osolíme a opepříme. |
2 | Klobásy rozřízneme podélně na poloviny. Cibule očistíme a pokrájíme nadrobno. |
3 | Vnitřek kotlety potřeme pikantní paprikovou pastou a vložíme do ní polovinu klobásy. Okraje sklepneme a kotlety obalíme v hladké mouce. |
4 | V hlubší pánvi si rozpálíme olej a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Odložíme je a na omastek dáme zpěnit cibuli. Když se začne smažit, kotlety položíme na cibuli, zalijeme 1,5 dl houbového bujonu, bílým vínem a pod pokličkou dusíme přibližně 25–30 minut. |
5 | V 1,5 dl houbového bujonu si rozmícháme (nebo rozmixujeme) 1 lžíci hladké mouky, kotlety vyjmeme, přimícháme do šťávy rozmíchanou mouku a krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem, kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme. |
Musela jsem udělat několik drobných změn. Klobása byla dostatečně ostrá, takže harissu jsem nedávala. Houbový bujón nepoužívám, dala jsem pod maso hrst sušených hub, mňam. Maso, které opékám a pak dusím, popráším před opékáním moukou, která opečením získá mnohem lepší chuť a navíc krásně během dušení zahustí omáčku. Maso jsem opékala na sádle, které se k vepřovému masu chuťově lépe hodí. Díky těmto vylepšením byl náš oběd moc dobrý :D Doporučuju ;-)
Zapomněla jsem dodat, že další zahušťování moukou v závěru je zbytečné