Čokoládová markýza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová markýza
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 36864 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 hrst | Borůvky |
400 g | Čokoláda hořká |
175 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Kakao |
1 hrst | Maliny |
175 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 301,3mg |
Draslík | 247,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Maliny, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová markýza postup přípravy receptu:
1 | Chlebíčkovou formu o objemu 900ml vyložíme fólií. |
2 | V kastrůlku rozehřejeme čokoládu, máslo, cukr a kakao za stálého míchání. |
3 | Žloutky vyklepneme do misky a za stálého míchání k nim přilijeme rozehřátou směs. |
4 | V jiné misce ušleháme smetanu do polohusta a spojíme s čokoládovou směsí. Vlijeme do připravené formy a chladíme asi 2 hodiny. Potom opatrně vyklopíme, odstraníme fólii a nožem namočeným v horké vodě krájíme čokoládovou markýzu na plátky. |
5 | Podáváme s čerstvým lesním ovocem, povrch dezertu můžeme lehce poprášit kakaem. |
Poznámka
Dezert můžeme zamrazit až na 3 měsíce.