Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36867
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

12 ks Cannelloni
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
300 ml Omáčka bešamelová
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
50 g Šunka parmská
200 g Sýr Ementál (Primátor)
100 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 885kJ
14% Sacharidy 51 g
53% Tuky 40 g
27% Sodík 546 mg
59% Bílkoviny 33 g

Špenátové cannelloni postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vroucí mírně osolenou vodou vložíme cannelloni a vaříme 3 minuty, dokud nezměknou. Poté je scedíme, opláchneme horkou vodou a odložíme na připravenou utěrku.

2

Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme omytý špenát, na kostičky nakrájenou parmskou šunku a restujeme na mírném ohni 2 minuty.

3

Pánev stáhneme ze sporáku a přidáme nastrouhaný ementál.

4

Jednotlivé cannelloni plníme připravenou špenátovou směsí a vkládáme do vymazané zapékací mísy. Poté je přelijeme bešamelovou omáčkou a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.

5

Před vložením do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia posypeme cannelloni nastrouhaným parmazánem.

6

Pečeme 15 minut, posypeme pažitkou a pak ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept