Špenátové cannelloni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové cannelloni
Špenátové cannelloni
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36867 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
12 ks | Cannelloni |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
300 ml | Omáčka bešamelová |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka parmská |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 69,5mg |
Draslík | 463,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pažitka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Máslo čerstvé, Omáčka bešamelová, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové cannelloni postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vroucí mírně osolenou vodou vložíme cannelloni a vaříme 3 minuty, dokud nezměknou. Poté je scedíme, opláchneme horkou vodou a odložíme na připravenou utěrku. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme omytý špenát, na kostičky nakrájenou parmskou šunku a restujeme na mírném ohni 2 minuty. |
3 | Pánev stáhneme ze sporáku a přidáme nastrouhaný ementál. |
4 | Jednotlivé cannelloni plníme připravenou špenátovou směsí a vkládáme do vymazané zapékací mísy. Poté je přelijeme bešamelovou omáčkou a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. |
5 | Před vložením do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia posypeme cannelloni nastrouhaným parmazánem. |
6 | Pečeme 15 minut, posypeme pažitkou a pak ihned podáváme. |