Jednoduchý recept

Valašské vepřové plátky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36868
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř bílý
40 g Sádlo škvařené
2,3 dl Smetana zakysaná 15%
0,5 polévková lžíce Sůl
0,5 kávová lžička Sůl mořská
600 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná
220 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 623kJ
4% Sacharidy 15 g
63% Tuky 48 g
29% Sodík 577 mg
58% Bílkoviny 33 g

Valašské vepřové plátky postup přípravy receptu:

1

Vepřovou omytou a osušenou kýtu nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. posypeme je bílým pepřem a osolíme.

2

V pekáči rozpálíme sádlo, plátky masa zprudka restujeme z každé strany (celkem 1 minutu), pak přilijeme 1 dl horké vody a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut.

3

Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. V pánvi na rozpáleném másle je krátce osmažíme, pak je osolíme mořskou solí a opepříme pepřem 4 barev.

4

Měkké maso vyjmeme z pekáče, výpek poprášíme moukou, promícháme a krátce povaříme. Přilijeme rozšlehanou kysanou smetanu a vše znovu dobře promícháme. Vložíme nazpět maso, přidáme žampiony, promícháme a pomalu povaříme přibližně 2-4 minuty.

5

Podle chuti můžeme dosolit, plátky masa s omáčkou rozdělíme na talíře a servírujeme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept