Recept

Tagliatelle s parmskou šunkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36873

Ingredience

4 polévková lžíce Mléko polotučné
1 ks Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
700 g Rajčata
100 g Sýr Parmezán
3 špetka Sůl
200 g Tagliatelle
2 polévková lžíce Tuk
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
150 g Zakysaná smetana
300 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 380kJ
13% Sacharidy 47 g
41% Tuky 31 g
47% Sodík 935 mg
49% Bílkoviny 27 g

Tagliatelle s parmskou šunkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu vroucí osolenou vodu, vložíme do ní tagliatelle a vaříme asi 10 minut. Poté je scedíme a udržujeme v teple.

2

Rajčata omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky, parmskou šunku nakrájíme na kostičky a odložíme stranou. Zakysanou smetanu smícháme s vejcem, mlékem, osolíme a opepříme.

3

Pažitku najemno nakrájíme. Zapékací misku vymažeme a na dno klademe plátky rajčat. Osolíme, opepříme a posypeme polovinou pažitky.

4

Na rajčata rozložíme nakrájenou parmskou šunku a střídáme vrstvy těstovin, rajčat a šunky. Nakonec posypeme zbytkem pažitky.

5

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

6

Vrstvy v zapékací misce přelijeme směsí zakysané smetany, vajec a mléka a posypeme nastrouhaným parmezánem. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept