Vepřová játra z Beskyd – škračky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra z Beskyd – škračky
Vepřová játra z Beskyd – škračky
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36876 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 špetka | Chilli koření mleté |
900 g | Játra vepřová |
1,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 683,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Játra vepřová, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra z Beskyd – škračky postup přípravy receptu:
1 | Vepřová játra omyjeme, očistíme od blan, pokrájíme na hranolky. |
2 | V hlubší pánvi si zpěníme na oleji s máslem šalotku. Přidáme játra, promícháme a krátce, za stálého míchání, restujeme. |
3 | Posypeme je drceným kmínem, pepřem, chilli a necháme chvíli dusit pod pokličkou ve vlastní šťávě. |
4 | Vejce rozšleháme se solí (1–2 lžičky). Když jsou játra vydušená, přimícháme vejce. Mícháme do doby, až vajíčka lehce ztuhnou a obalí nám jednotlivé kousky jater na pánvi. |
Poznámka
Podáváme na topinkách potřených česnekem s čerstvou zeleninou: paprikou, rajčetem. Nebo k nim podáváme malé placky – bramboráčky.