Recept

Palačinky se slaninou sypané marinovaným chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36878

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 kg Chřest bílý
1 kostka Cukr kostkový
250 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej stolní
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Marináda
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 817kJ
6% Sacharidy 22 g
11% Tuky 8 g
11% Sodík 229 mg
20% Bílkoviny 11 g

Palačinky se slaninou sypané marinovaným chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Vařený chřest necháme okapat na sítku a necháme marinovat.

2

Z mouky, vajec, mléka a špetky soli umícháme hladké, husté těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Z odpočatého těsta usmažíme palačinky, a to tak, že před nalitím těsta na pánev nejprve orestujeme několik plátků slaniny, na které nalijeme těsto, aby se slanina zapekla do palačinky.

3

Na hotové palačinky naaranžujeme vařený, marinovaný chřest a podáváme teplé.

4

Marináda: Ocet promícháme se solí, pepřem a cukrem. Do směsi potom vmícháme na jemno nasekané ředkvičky a petrželku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept