Palačinky se slaninou sypané marinovaným chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky se slaninou sypané marinovaným chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36878 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 kg | Chřest bílý |
1 kostka | Cukr kostkový |
250 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Marináda | |
---|---|
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel kudrnka |
4 polévková lžíce | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 73,0mg |
Draslík | 564,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chřest bílý, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Ocet vinný, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky se slaninou sypané marinovaným chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Vařený chřest necháme okapat na sítku a necháme marinovat. |
2 | Z mouky, vajec, mléka a špetky soli umícháme hladké, husté těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Z odpočatého těsta usmažíme palačinky, a to tak, že před nalitím těsta na pánev nejprve orestujeme několik plátků slaniny, na které nalijeme těsto, aby se slanina zapekla do palačinky. |
3 | Na hotové palačinky naaranžujeme vařený, marinovaný chřest a podáváme teplé. |
4 | Marináda: Ocet promícháme se solí, pepřem a cukrem. Do směsi potom vmícháme na jemno nasekané ředkvičky a petrželku. |