Recept

Hukvaldský vepřový zámotek s houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36879
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Cibule
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
3 dl Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
70 g Slanina vepřová
3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
750 g Vepřová kýta
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 766 kcal
Kilojoule 3 206kJ
3% Sacharidy 12 g
76% Tuky 57 g
56% Sodík 1 g
89% Bílkoviny 50 g

Hukvaldský vepřový zámotek s houbami postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté žampiony (nebo jiné lesní houby) pokrájíme na plátky. Cibule očistíme a drobně pokrájíme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

V pánvi na rozpuštěném másle podusíme žampiony. Osolíme je (přibližně 1 lžička), posypeme drceným kmínem, bílým pepřem a když se začínají smažit, zalijeme vajíčkem, promícháme a jakmile se srazí, přimícháme petrželku a odstavíme z plotny.

3

Omytou vepřovou kýtu osušíme a nakrájíme z ní plátky přes vlákno.

4

Maso naklepeme, osolíme a opepříme z každé strany a z jedné strany lehce potřeme plnotučnou hořčicí. Na každý plátek položíme tenký plátek slaniny a směs hub. Maso zavineme a stáhneme nití. Pak každý zámotek obalíme v hladké mouce (2 lžíce).

5

V hrnci si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli dozlatova. Pak na ni dáme zámotky, které i s cibulí osmažíme z každé strany dozlatova. Pak přilijeme 1,5 dl hovězího horkého vývaru, zakryjeme poklicí a maso dusíme 30–40 minut doměkka.

6

Měkké závitky vyjmeme ze šťávy. Do ní přimícháme 1,5 dl vývaru, ve kterém jsme rozmíchali 1 lžíci hladké mouky. Krátce, 3–4 minuty, povaříme a pak vše rozmixujeme dohladka.

7

Zámotky zbavíme nití, vrátíme je do omáčky, prohřejeme a servírujeme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept