Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36883

Ingredience

85 g Cukr krupice
85 g Cukr třtinový
3 ks Vaječný bílek slepičí
náplň
30 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
115 g Kompot třešňový
250 g Mascarpone
85 g Ořechy lískové
3 polévková lžíce Rum
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
115 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 738kJ
15% Sacharidy 54 g
55% Tuky 41 g
2% Sodík 43 mg
15% Bílkoviny 8 g

Bezé dort s rumem postup přípravy receptu:

1

Plechy vyložíme pečicím papírem a nakreslíme na něj 3 kruhy o průměru asi 18cm.

2

Na bezé promícháme krupicový cukr se třtinovým cukrem. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně zašleháme promíchané cukry. Směs naneseme do nakreslených kruhů a rozetřeme dohladka. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 90 minut dokřupava. Upečené korpusy necháme vychladnout na mřížce.

3

Příprava náplně: V míse utřeme mascarpone s cukrem. Vmícháme rozpuštěnou, téměř vychladlou čokoládu.

4

Smetanu ušleháme do polohusta a spolu s rumem, okapanými třešněmi a opraženými, nasekanými oříšky vmícháme do náplně.

5

Náplní spojíme upečené bezé pláty a dort necháme asi 30 minut chladit. Podáváme poprášený moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept