Bezé dort s rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezé dort s rumem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36883 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
85 g | Cukr krupice |
85 g | Cukr třtinový |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
náplň | |
---|---|
115 g | Čokoláda hořká |
30 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
115 g | Kompot třešňový |
250 g | Mascarpone |
85 g | Ořechy lískové |
3 polévková lžíce | Rum |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 29,0mg |
Draslík | 283,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Vaječný bílek slepičí, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kompot třešňový, Ořechy lískové, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezé dort s rumem postup přípravy receptu:
1 | Plechy vyložíme pečicím papírem a nakreslíme na něj 3 kruhy o průměru asi 18cm. |
2 | Na bezé promícháme krupicový cukr se třtinovým cukrem. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně zašleháme promíchané cukry. Směs naneseme do nakreslených kruhů a rozetřeme dohladka. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 90 minut dokřupava. Upečené korpusy necháme vychladnout na mřížce. |
3 | Příprava náplně: V míse utřeme mascarpone s cukrem. Vmícháme rozpuštěnou, téměř vychladlou čokoládu. |
4 | Smetanu ušleháme do polohusta a spolu s rumem, okapanými třešněmi a opraženými, nasekanými oříšky vmícháme do náplně. |
5 | Náplní spojíme upečené bezé pláty a dort necháme asi 30 minut chladit. Podáváme poprášený moučkovým cukrem. |