Jahodová pěna s citrónem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová pěna s citrónem
Jahodová pěna s citrónem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 36885 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Jahody zahradní |
1 dl | Mléko plnotučné |
0,6 dl | Sirup Monin - jahodový |
150 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 250,3mg |
Draslík | 315,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 311,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Sirup Monin - jahodový, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová pěna s citrónem postup přípravy receptu:
1 | Jahody očistíme, umyjeme. Do misky dáme tvaroh, cukr, citrónovou šťávu, vanilkový cukr, dva žloutky, vsypeme jahody s mlékem a ovocnou šťávou a mixérem všechno dobře rozmixujeme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který vařečkou vmícháme do pěny. |
Poznámka
Jahodovou pěnu podáváme studenou v dezertních menších miskách, ozdobenou vyšlehanou šlehačkou a v létě také s ledem.