Recept

Skořicové lívance s meruňkami a tvarohem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36888

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
30 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
115 g Med včelí
250 g Meruňky
200 ml Mléko - podmáslí
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
200 g Tvaroh tučný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 094kJ
18% Sacharidy 64 g
29% Tuky 22 g
2% Sodík 34 mg
26% Bílkoviny 15 g

Skořicové lívance s meruňkami a tvarohem postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku svaříme omyté, vypeckované a na plátky nakrájené meruňky s citronovou šťávou a medem. Meruňky mají být vláčné, ale pevné.

2

V míse smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, s cukrem a skořicí. Vejce rozšleháme se 4 lžícemi podmáslí, vlijeme do mouky a promícháme. Nakonec vmícháme zbylé podmáslí a 60g rozpuštěného másla.

3

Lívancovou formu vymažeme vždy trochou másla, do důlků vlijeme těsto a lívanečky postupně smažíme po obou stranách dozlatova.

4

Usmažené lívance upravíme na talíře a podáváme s meruňkami v medu, ozdobené kopečkem tvarohu.

Poznámka

Připravíme 16-20 lívanců.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept