Chudé bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chudé bochánky
Chudé bochánky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36889 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
30 g | Ořechy vlašské |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 142,7mg |
Draslík | 400,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 324,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chudé bochánky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vysypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, sůl, rozklepneme celé vejce a na válu rukama vypracujeme těsto, které rozválíme a sklenicí o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka, z kterých rukama vytvarujeme bochánky, které hned skládáme na máslem vymaštěný plech a pečeme je ve vyhřáté troubě přibližně 30 minut. |
2 | Upečené bochánky dáváme na talíř, polijeme horkým mlékem, pomastíme roztopeným máslem, posypeme pomletými ořechy a pocukrujeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Bochánky podáváme teplé.