Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36892

Ingredience

1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
240 g Cizrna konzervovaná
1 kávová lžička Kmín římský
1 polévková lžíce Ocet Sherry
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
750 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 874kJ
8% Sacharidy 30 g
9% Tuky 7 g
31% Sodík 625 mg
18% Bílkoviny 10 g

Cizrna se špenátem postup přípravy receptu:

1

V pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje osmažíme dokřupava za stálého míchání chléb nadrobený na kousky. Vyjmeme na papírovou utěrku.

2

Omytý a okapaný špenát vložíme do kastrolu a za stálého míchání chvíli podusíme. Vyjmeme do cedníku, vymačkáme co nejvíc vody a potom špenát nahrubo nakrájíme.

3

V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme špenát a jen prohřejeme. Do špenátu vmícháme scezenou, propláchnutou a okapanou cizrnu. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a římským kmínem. Navrch rozdrobíme usmažený chléb a vše promícháme.

4

Směs zalijeme octem smíchaným se 2 lžícemi vody a ještě několik minut prohříváme.

5

Pokrm rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept