Jednoduchý recept

Pečené tykvičky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36895

Ingredience

4 kávová lžička Cukr třtinový
25 g Máslo čerstvé
2 ks Tykev
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 112 kcal
Kilojoule 471kJ
4% Sacharidy 15 g
7% Tuky 6 g
1% Sodík 12 mg
5% Bílkoviny 3 g

Pečené tykvičky postup přípravy receptu:

1

Omyté tykve rozpůlíme a zbavíme semínek. Každou polovinu tykve potřeme uvnitř čtvrtinou másla a posypeme lžičkou cukru.

2

Tykvičky urovnáme do zapékací mísy řeznou stranou nahoru a podlijeme vodou tak, aby sahala do výšky 2,5cm.

3

Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a tykve pečeme asi 20 minut. Potom je polijeme vypečenou sladkou máslovou šťávou a pečeme ještě 15 minut doměkka.

4

Podáváme k pečené vepřové panence nebo šunce.

Poznámka

Použijeme zimní, tzv. žaludové tykve se sladkou dužinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept