Recept

Růžičková kapusta s pomerančovou příchutí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36898
Kategorie: Přílohy

Ingredience

450 g Kapusta růžičková
1 polévková lžíce Limetková šťáva
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 ks Šalotka
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 658kJ
6% Sacharidy 20 g
8% Tuky 6 g
20% Sodík 403 mg
11% Bílkoviny 6 g

Růžičková kapusta s pomerančovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Očištěné kapustičky na dolním konci nařízneme a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Povaříme asi 8 minut, scedíme a necháme okapat. Potom kapustičky rozkrojíme na poloviny.

2

Ve velké pánvi zpěníme máslo, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku a za stálého míchání ji orestujeme dozlatova. Vsypeme kapustičky a restujeme, dokud nezměknou. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu. Restujeme ještě 2 minuty, aby se tekutina svařila na polovinu. Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou.

3

Ihned podáváme jako přílohu k pečenému krůtímu a vepřovému masu nebo k šunce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept