Třešňová bublanina s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňová bublanina s čokoládou
Třešňová bublanina s čokoládou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 36901 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
250 g | Čokoláda na vaření |
200 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
220 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
20 g | Strouhanka |
1 kg | Třešně |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 187,6mg |
Draslík | 438,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 109,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňová bublanina s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | V míse pořádně utřeme měkké máslo (200 g) s cukrem, přimícháme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr a 5 žloutků. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi v míse. Plech vymastíme máslem, posypeme strouhankou a těsto vylijeme na plech. Těsto posypeme třešněmi, plech vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut. |
2 | Na upečenou bublaninu nastrouháme ještě za horka čokoládu, necháme vychladnout a nakrájíme ji na úhledné porce. |
Poznámka
Bublaninu servírujeme studenou na dezertním talíři a ozdobenou vyšlehanou šlehačkou.