Ječná kaše se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ječná kaše se slaninou
Ječná kaše se slaninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36907 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
30 g | Česnek |
100 g | Cibule |
500 g | Ječná krupice |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
1000 ml | Vývar z uzeného masa |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 412,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Ječná krupice, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar z uzeného masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ječná kaše se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nasypeme ječnou krupici nebo ječný šrot, zalijeme vývarem z uzeného masa a přivedeme k varu. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
3 | V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Česnek přidáme do vývaru, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nezhoustne na kaši. |
4 | Kaši rozdělíme na talíře a přelijeme slaninou s cibulí. |