Zelí dušené se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí dušené se slaninou
Zelí dušené se slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36908 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
800 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 401,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí dušené se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí rozpůlíme, vyřízneme košťál a zbytek nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky. Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a pozvolna vaříme. |
2 | Mouku rozmícháme v trošce vody, přilijeme k zelí, důkladně promícháme a dál vaříme. Občas promícháme, aby se mouka nepřichytávala ke dnu. |
3 | V pánvi rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme k zelí, povaříme ještě 5 minut a odstavíme. |
4 | Podáváme jako přílohu nebo náplň a všude tam, kde není potřeba zelí kyselé. |