Jednoduchý recept

Zelí dušené se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 36908
Kategorie: Přílohy

Ingredience

50 g Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
15 g Sůl
500 ml Voda pitná
800 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 876kJ
6% Sacharidy 21 g
16% Tuky 12 g
85% Sodík 2 g
12% Bílkoviny 7 g

Zelí dušené se slaninou postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí rozpůlíme, vyřízneme košťál a zbytek nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky. Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a pozvolna vaříme.

2

Mouku rozmícháme v trošce vody, přilijeme k zelí, důkladně promícháme a dál vaříme. Občas promícháme, aby se mouka nepřichytávala ke dnu.

3

V pánvi rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme k zelí, povaříme ještě 5 minut a odstavíme.

4

Podáváme jako přílohu nebo náplň a všude tam, kde není potřeba zelí kyselé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept