Recept

Valašské vepřové medailonky – kočičí křik

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36909

Ingredience

1 dl Bujón hovězí
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2,5 dl Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřová panenka
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 485kJ
7% Sacharidy 24 g
48% Tuky 36 g
333% Sodík 7 g
83% Bílkoviny 47 g

Valašské vepřové medailonky – kočičí křik postup přípravy receptu:

1

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky. Maso osolíme, posypeme drceným kmínem, bílým pepřem a mletým zázvorem.

2

Očištěnou šalotku drobně pokrájíme a v hluboké pánvi ji zpěníme na rozpáleném oleji s máslem.

3

Na šalotku položíme plátky masa, krátce je restujeme z obou stran. Po 1 minutě restování přilijeme horký hovězí bujon, přimícháme nastrouhanou citronovou kůru (z čerstvého citronu!) a pod pokličkou dusíme 5–10 minut doměkka. Občas promícháme.

4

V zakysané smetaně si rozmixujeme hladkou mouku a pomalu ji za stálého míchání přilijeme k masu a krátce povaříme.

5

Podle chuti můžeme přidat pár kapek octa (nebo citronové šťávy).

Poznámka

Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept