Pikantní omáčka s feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní omáčka s feferonkami
Pikantní omáčka s feferonkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36910 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citron |
3 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Hořčice |
20 g | Kapary |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Víno bílé |
0,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 336,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 241,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 20,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Feferony, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapary, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citron nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní omáčka s feferonkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou uvaříme ve slupce brambory, které po uvaření scedíme, necháme vychladnout, oloupeme je a prolisujeme. Jedno vejce uvaříme ve vodě natvrdo, opláchneme studenou, oloupeme, žloutek nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme syrový žloutek, olej a dobře utřeme, vmícháme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli, hořčici, citrónovou kůru a citrónovou šťávu z jednoho citronu, osolíme, opepříme, přidáme nasekané kapary, prolisované brambory, nasekané feferonky, zalijeme vínem a všechno dobře rozmixujeme. |
2 | Hotovou omáčku uchováváme v lednici a před podáváním ji prohřejeme. |
Poznámka
Pikantní omáčku podáváme teplou, nejlépe ke zvěřině.