Recept

Pikantní omáčka s feferonkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 36910
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

200 g Brambory
1 ks Cibule
1 ks Citron
3 ks Feferony
1 polévková lžíce Hořčice
20 g Kapary
2 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 dl Víno bílé
0,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 365kJ
4% Sacharidy 13 g
71% Tuky 53 g
14% Sodík 274 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pikantní omáčka s feferonkami postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou uvaříme ve slupce brambory, které po uvaření scedíme, necháme vychladnout, oloupeme je a prolisujeme. Jedno vejce uvaříme ve vodě natvrdo, opláchneme studenou, oloupeme, žloutek nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme syrový žloutek, olej a dobře utřeme, vmícháme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli, hořčici, citrónovou kůru a citrónovou šťávu z jednoho citronu, osolíme, opepříme, přidáme nasekané kapary, prolisované brambory, nasekané feferonky, zalijeme vínem a všechno dobře rozmixujeme.

2

Hotovou omáčku uchováváme v lednici a před podáváním ji prohřejeme.

Poznámka

Pikantní omáčku podáváme teplou, nejlépe ke zvěřině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept