Zelí dušené na smetaně s jíškou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí dušené na smetaně s jíškou
Zelí dušené na smetaně s jíškou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 36911 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
80 g | Cibule |
3 g | Kmín celý |
80 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Sádlo škvařené |
200 g | Smetana zakysaná 14% |
10 g | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
800 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 385,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí dušené na smetaně s jíškou postup přípravy receptu:
1 | Hlávku zelí rozpůlíme, odřízneme košťál a zbytek nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a pozvolna vaříme. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Opatrně ji přimícháme k zelí, promícháme a dovaříme. Ke konci vaření přidáme k zelí zakysanou smetanu, prohřejeme a odstavíme. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu. |