Recept

Jáhlový prejt s ovarovým kolenem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36914
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
8 stroužek Česnek
3 ks Cibule
250 g Jáhly - loupané proso
0,5 polévková lžíce Majoránka
4 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
70 g Sádlo vepřové škvařené
3,5 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřové koleno
2,7 l Voda pitná
350 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 960 kcal
Kilojoule 4 016kJ
14% Sacharidy 51 g
91% Tuky 68 g
29% Sodík 577 mg
76% Bílkoviny 43 g

Jáhlový prejt s ovarovým kolenem postup přípravy receptu:

1

Vepřové koleno dobře očistíme, omyjeme, dáme do hrnce s 2 litry vody s očištěnou cibulí, 2 stroužky česneku, celým černým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme minimálně 100 minut.

2

Mezitím si vařící vodou spaříme jáhly. Dáme je do hrnce s 1,5 lžičkou soli, 7 dl vody a pomalu je vaříme 35 minut. Pak je scedíme a propláchneme pod studenou vodou.

3

Očistíme si 2 cibule a drobně je pokrájíme. V pekáči na sádle si cibuli zpěníme dorůžova, přidáme jáhly, promícháme je s 6 stroužky prolisovaného česneku a přimícháme 0,5 lžíce majoránky.

4

Ovarové koleno vyjmeme z vývaru, rozporcujeme, vykostíme a maso i s kůží nahrubo posekáme. Pak maso promícháme s jáhlami, dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C přibližně 34–45 minut.

5

Jáhlový prejt podáváme s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept