Recept

Zelí vhodné při zabíjačce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 36919
Kategorie: Přílohy

Ingredience

5 stroužek Česnek
4 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Feferony
5 g Jalovec
10 g Kmín celý
10 g Majoránka
10 g Máta
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Sádlo vepřové škvařené
2 kávová lžička Sůl
0,5 kg Vepřová kýta
0,5 l Vývar z hovězích kostí
700 g Zelí kysané
1 dl Slivovice

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 601kJ
4% Sacharidy 14 g
32% Tuky 24 g
30% Sodík 604 mg
40% Bílkoviny 22 g

Zelí vhodné při zabíjačce postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme sádlo. Přidáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme paprikou, přidáme jalovec, kmín, zalijeme vývarem z jaternic a dusíme doměkka asi 20 minut.

2

Zelí scedíme, vylijeme ho do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, mátu, na kolečka nakrájenou feferonku, osolíme, opepříme, zalijeme slivovicí a ještě chvilku povaříme, asi 10 minut. Chvilku před dokončením vaření posypeme zelí majoránkou a dochutíme citrónovou šťávou.

Poznámka

Zelí podáváme teplé, například s jaternicemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept