Zelí vhodné při zabíjačce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí vhodné při zabíjačce
Zelí vhodné při zabíjačce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 36919 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Feferony |
5 g | Jalovec |
10 g | Kmín celý |
10 g | Majoránka |
10 g | Máta |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
0,5 kg | Vepřová kýta |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
700 g | Zelí kysané |
1 dl | Slivovice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 806,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 256,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Feferony, Kmín celý, Majoránka, Máta, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Zelí kysané, Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí vhodné při zabíjačce postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme sádlo. Přidáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme paprikou, přidáme jalovec, kmín, zalijeme vývarem z jaternic a dusíme doměkka asi 20 minut. |
2 | Zelí scedíme, vylijeme ho do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, mátu, na kolečka nakrájenou feferonku, osolíme, opepříme, zalijeme slivovicí a ještě chvilku povaříme, asi 10 minut. Chvilku před dokončením vaření posypeme zelí majoránkou a dochutíme citrónovou šťávou. |
Poznámka
Zelí podáváme teplé, například s jaternicemi.