Recept

Vepřový řízek v bramboráku z Jablůnkova

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 46 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36920
Kategorie: Brambory

Ingredience

130 g Anglická slanina
500 g Brambory
8 stroužek Česnek
0,5 polévková lžíce Majoránka
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
800 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,087 kcal
Kilojoule 4 549kJ
13% Sacharidy 47 g
100% Tuky 75 g
52% Sodík 1 g
98% Bílkoviny 55 g

Vepřový řízek v bramboráku z Jablůnkova postup přípravy receptu:

1

Anglickou slaninu pokrájíme na hranolky. Česnek (8 stroužků) oloupeme a rozetřeme.

2

Oloupeme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme a v míse je smícháme s 1/2 rozetřeného česneku, majoránkou, 2 lžičkami soli, 1 lžičkou černého pepře, vejci a moukou. Těsto dobře promícháme.

3

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, protkneme slaninou a nakrájíme na plátky přes vlákno. Maso mírně naklepeme, osolíme (1 lžička) a potřeme zbytkem rozetřeného česneku.

4

V hlubší a větší pánvi si rozpálíme 0,5–1 dl oleje. Řízky namočíme do bramborového těsta a usmažíme je z obou stran do zlatohněda. Teplotu po chvilce snížíme. Smažíme je pomaleji, aby se mohlo maso dobře propéct, jen dáváme pozor, aby se nám nepřipálilo.

5

Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept