Studená ostrá omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená ostrá omáčka
Studená ostrá omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36921 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
4 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
900 g | Kečup ostrý |
20 g | Křen |
250 g | Majonéza |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 115,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Cukr krupice, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Majonéza, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená ostrá omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme jemně nastrouhanou cibuli, přidáme kečup, křen, majonézu, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, pořádně vařečkou promícháme a po dobu míchání podle chuti přidáváme sůl, pepř a cukr. |
Poznámka
Omáčku podáváme studenou k různým druhům masa. Je vhodná také jako příloha k opečené klobásce.