Pikantní zeleninová příloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní zeleninová příloha
Pikantní zeleninová příloha
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 36922 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Cukr krupice |
3 ks | Feferony |
600 g | Jablka |
2 kávová lžička | Křen |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Feferony, Jablka, Křen, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní zeleninová příloha postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nastrouháme nadrobno, jablka oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, promícháme, přidáme nadrobno nakrájená rajčata, nasekané feferonky, prolisovaný česnek, nasekanou papriku, zázvor, podlijeme 2 dl vody a dusíme 30 minut. Podle chuti dokořeníme solí, pepřem, cukrem, citrónovou šťávou, křenem a dále dusíme, nezapomínáme míchat, aby se nám nepřipálila směs na dně hrnce. |
2 | Dusíme až do zhoustnutí směsi, přibližně 30 minut. Připravenou přílohu ještě horkou plníme do skleniček, které zavíčkujeme a skladujeme na studeném a tmavém místě. |
Poznámka
Podáváme studenou, jako přílohu k různým masům.