Babiččino zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Babiččino zelí
Babiččino zelí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 36930 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 kg | Cibule |
600 g | Cukr krupice |
30 g | Deko |
2 kg | Jablka |
30 g | Kmín celý |
100 g | Křen strouhaný |
8 dl | Ocet kvasný lihový |
3 dl | Olej stolní |
20 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sůl |
6 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 4,2mg |
Draslík | 438,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Křen strouhaný , Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Babiččino zelí postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce vložíme nastrouhané zelí, na tenké plátky nakrájenou cibuli, nastrouhaný křen, posypeme cukrem, vlijeme ocet, olej, přisypeme Deko, přidáme na plátky pokrájená jablka, kmín, osolíme, opepříme. Poté dobře rukama promícháme, také rukama pomačkáme, zatížíme, přiklopíme a necháme na chladném místě odležet dva dny. Zelí nevaříme, nesterilizujeme, před podáváním vybereme z hrnce a na talíři pokapeme olivovým olejem. |
Poznámka
Zelí podáváme studené, pokapané olivovým olejem a ozdobíme olivami. Je dobré jako příloha k různým masům, ale podáváme ho také s opečeným pečivem.
Od babiček je vždy všechno nejlepší