Recept

Mikulášské hubinky se švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36932
Kategorie: Cukroví

Ingredience

450 g Cukr moučkový
5 g Kakao
50 g Mandle
50 g Ořechy vlašské
10 g Pomerančová kůra
30 ks Švestky
6 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 503kJ
19% Sacharidy 68 g
11% Tuky 8 g
3% Sodík 53 mg
12% Bílkoviny 7 g

Mikulášské hubinky se švestkami postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky zalijeme trochou vody a uvaříme ne úplně doměkka. Na sítu necháme okapat.

2

Mezitím připravíme mandlové těsto. Lískové ořechy a loupané mandle umeleme, smícháme s 1/2 bílku a v hmoždíři utlučeme. Přesypeme na prkénko, smícháme se 150g cukru, 1/2 bílku a v cukru naloženou, najemno nasekanou pomerančovou kůrou. Zpracujeme tuhé těsto. Rozdělíme je na tolik dílů, kolik máme švestek.

3

Okapané švestky vypeckujeme. Z mandlového těsta vytvoříme podélné šištičky, které vložíme do každé švestky.

4

Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme do něj polovinu zbylého cukru a poté zbytek cukru a kakao vmícháme vařečkou. Sníh vložíme do kornoutu s trubičkou.

5

Na vymazaný plech vytvoříme z poloviny hmoty malé hromádky. Na ně položíme švestky a zakryjeme je zbytkem sněhu tak, aby vznikly kulaté hubinky.

6

V mírně vyhřáté troubě usušíme. Poté zlehka potřeme žloutkem a v teplejší troubě necháme zrůžovět.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept