Valašský vepřový perkelt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašský vepřový perkelt
Valašský vepřový perkelt
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36942 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 dl | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 713,5mg |
Vláknina | 373,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 15,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašský vepřový perkelt postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou omytou a osušenou kýtu pokrájíme přes vlákno na hranolky silné asi 1 cm. Dáme je do mísy. Maso osolíme (1-1.5 lžičky), posypeme mletou sladkou paprikou, chilli, pepřem, přimícháme 1 lžíci sójové omáčky a maso promícháme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, dáme na něj směs masa a za stálého míchání restujeme 3-4 minuty. Potom maso poprášíme moukou, promícháme, přidáme asi 2 dl vývaru, lžíci kečupu a pod pokličkou dusíme přibližně 20-25 minut. |
3 | Pokrm podle chuti dosolíme a servírujeme. |
Poznámka
Ke guláši podáváme bramboráky.